Skip to main content

Ember és szenvedély – A Focus Consulting csapata és működése

„Minden foglalkozás művészetnek tekinthető, ha elegendő szenvedéllyel végzik.”(Zach LeBeau)

Több mint 20 éve választottuk ezt a mottót magunknak és azóta is ebben a szellemben végezzük a munkánkat a hazai személyzeti tanácsadás, munkaerő-közvetítés és munkaerő-kölcsönzés piacán. Partnereink, akiknek teljes körű HR szolgáltatásokkal állunk rendelkezésére, a magyar és a regionális munkaerőpiac átfogó ismeretét, bizonyított szakértelmet, rugalmasságot, gyorsaságot, diszkréciót és lelkesedést kapnak tőlünk.

Legfontosabb célunk, hogy stabil, sokéves tapasztalattal rendelkező piackutatói, szakértői és tanácsadói csapatunk munkájának köszönhetően ügyfeleink mihamarabb megtalálják a számukra legjobb jelölteket.

Ez a cél lebegett a szemünk előtt akkor is, amikor nem csak magunkat, de a kiválasztásokat támogató, a jelöltjeink anyagát tartalmazó technikai hátterünket fejlesztettük, és akkor is, amikor a ránk jellemző, ügyfeleink számára személyre szabott és rugalmas kiválasztási megoldásainkat dolgoztuk ki.

Bíró Tímea

Partner

"Az elmúlt 25 év alatt sikerült hosszú távú, stratégiai kapcsolatokat kialakítanom partnereimmel."
Személyzeti tanácsadás területén dolgozom 1994 óta. 1997 decemberében alapítottam társammal a Focus Consultingot, melyben aktívan dolgozom a mai napig. Közép- és felsővezetői pozíciókon értem el jelentős sikereket. Kiemelten gazdag tapasztalatot szereztem a következő területeken: pénzügy, marketing, gyártás, HR, logisztika. Az elmúlt 25 év alatt sikerült hosszú távú, stratégiai kapcsolatokat kialakítanom partnereimmel.
ELTE földrajz szakon szereztem első diplomámat 1994-ben, majd a Master of Business Administrationt a Clevelendi Casewestern Reserve Universityn végeztem el. Angolul folyékonyan beszélek.
10 éven keresztül versenyszerűen díjugrattam, melyet jelenleg már csak hobbiként űzök.

Benics András

Manager

"Nem elég jónak lenni, hiszek a kiválóságban!"
Nyitottság. Ez a filozófia vezérel a magánéletben és a munkám során is. Kevesen gondolnák, hogy műszaki menedzser és mérnök tanár szakos diplomával is – amit a Budapesti Műszaki Főiskolán szereztem – lehetek igazi humán jellem, pedig 2008 óta a Focus Consulting csapatában nap mint nap az emberekre fókuszálok. Kezdetben piackutatóként, jelenleg mint tanácsadó koordinálom a kereséseket.
Nem elég jónak lenni, hiszek a kiválóságban! Ezt várom a jelöltektől és ezt is próbálom nyújtani az ügyfeleinknek. Nyitott vagyok a szakma egyéb területeire is, így a közvetítési projektek mellett a munkaerő-kölcsönzési üzletág működtetésében is részt vállalok. Persze nálunk a munka és a magánélet is egyensúlyban van és szabadidőmben hódolhatok két nagy szenvedélyemnek: a mozinak és az utazásnak.

Simon Tamás

Manager

"Nálam a Focus van a fókuszban és biztos vagyok benne, hogy ez így lesz még sokáig."
HR szakirányos közgazdászként már főiskolás éveim környékén sejthető volt, hogy ezen a területen fogok elhelyezkedni. Az első munkahelyemen másfél év alatt megtanultam a fejvadászat alapjait, a Focusnál eddig eltöltött 11 év alatt pedig igyekszem ezt a tudást minél magasabb szintre fejleszteni. A visszajelzések szerint sikeresen. A csapat és a siker a legnagyobb motivátora a munkámnak, az új projekteket igyekszem a lehető legnagyobb erőbedobással és a lehető leggyorsabban megoldani. Ez cégünk egyik alapelve is. Bár nem vagyunk specializálódva, hozzám legközelebb a pénzügyi/SSC/értékesítés/termelési keresések állnak a legközelebb, de ez nem jelenti azt, hogy bármely más területről ne lennének sikereim.

Ivády Judit

Manager

„A hosszú távú, stratégiai partner kapcsolat kialakítása olyan, mint egy izgalmas utazás. Alapos tervezést, kitartó kutatást és önismeretet igényel, de a spontaneitás adja meg az életre szóló kaland ízét. Ez az, ami munkámat kedvenc időtöltéseim közé emeli. Szeretném, ha ezt az érzést minden ügyfelem átélhetné.”
Több mint 15 éves aktív szakmai pályafutásom alatt nagyon sok iparágat, szakterületet ismertem meg, pályakezdőket menedzseltem és felsővezetőknek segítettem tovább lépni.
2000-ben végeztem a Debreceni Egyetem Pszichológia szakán, és azóta dolgozom személyzeti tanácsadóként. A Focus Consulting csapatába 2001-ben érkeztem piackutatóként. 2002 és 2005 között a Pacific tanácsadó irodánál dolgoztam, de a jó munkakapcsolat és a családias légkör visszacsábított a Focushoz, akikkel 2005 óta kitartóan és nagy élvezettel dolgozom együtt. Nemcsak szakmai előre lépéssel, új és izgalmas kihívásokkal támogatnak, de hobbijaimat is tovább élhetem velük: így tudok fejlődni a futásban, vagy a pszichológia olyan izgalmas területein, mint a családterápia, és még az utazási álmait is valóra válthatom.

Petrás Edit

Külsős Üzletfejlesztési tanácsadó

„Engem a Focus Consulting segített tovább fejlődni a pályámon, ezért első kézből tudom, milyen jó velük együtt dolgozni mind a pályázói, mind a megbízói oldalon. Nem csoda, hogy sok év tapasztalatával a hátam mögött visszatértem hozzájuk. Tiszta szívvel és teljes mellbedobással tudok velük, értük, értünk dolgozni.”
A 90-es években az MA és a BSC diploma megszerzésével, az ELTE és a Külkereskedelmi Főiskola befejezése után kezdtem pályafutásomat a személyzeti tanácsadás és a vállalati recruitmentben területén.
Az ezredforduló szakmailag számomra is fontos fordulópont volt: 2000-ben a Focus segítségével ekkor igazoltam át a vállalati HR oldalra a GE-nél. Kezdetben a GE Magyarországnál dolgoztam, majd később Németországban üzleti partnerként.
Ekkor ismertem meg a Focust alvállalkozó partnerként is, hiszen a GE-nél megbízóként a Focus Consulting csapatát kértem fel arra, hogy segítsen felépíteni Magyarországon az első Customer Response centert. A feladatot sikereresen teljesítettük, így karrierem során később többször is szakmai kapcsolatba kerülhettem a Focus Consultinggal, amikor is különböző nemzetközi regionális HR vezetői szerepeket töltöttem be az FMCG szektorban, majd a pharma tanácsadás területén a Colgate-Palmolive, az IMS illetve az IQVia cégeknél.
2017-ben úgy döntöttem, hogy külsős tanácsadóként lépek tovább. Könnyű dolgom volt, mert a Focus Consulting csapata tárt karokkal várt, én pedig nagyon szívesen mondtam igent az együttműködésre. Azóta is őket támogatom üzletfejlesztés, piaci megjelenés és szervezetfejlesztés oldalon.

Domján Éva

Prémium Üzletág Vezető

A GE-ben töltött gyakornoki évemet követően főiskola mellett szakmai pályafutásomat a Focus Consultingnál kezdtem. Nemzetközi diplomámat az IBS-en szereztem HR-Marketing szakirányon. Ezt követően munkavállalóként tértem vissza a GE Capital (akkori Budapest Bank) HR csapatába. Itt építettem karriert. 10 év után Stratégiai HR menedzserként már 381 emberért feleltem, HR szempontból teljeskörűen. Főbb projektjeim: Hitelponthálózat kiépítése, Fióknyitás projekt, Létszámracionalizálás teljes bank szinten, szervezeti átalakítás a fiókhálózatban. A bank eladását és a gyermekeim születését követően döntöttem úgy, hogy visszatérek a tanácsadói oldalra. Az elmúlt években a feladataim főként stratégiai HR projektek-, interim projektek menedzseléséhez, vezetői-felsővezetői kiválasztáshoz és üzletfejlesztéshez kapcsolódtak.
A GE-s évek alatt a Focus Consulting csapatával lehetőségem volt ügyfélként is együttműködni, és a pozitív tapasztalatok nagyban segítették, hogy most már külsős tanácsadóként is hozzájáruljak a cég sikereihez.
Feladatom a Prémium Divízió felépítése, mellyel bővíteni tudjuk a már 25 éve professzionálisan működő Focus szolgáltatások palettáját interim menedzsmenttel, külföldi projektekkel és kiemelt fókuszt kaphat a vezetői-felsővezetői kiválasztás is. Ezen kívül, támogatom a csapatot szervezetfejlesztésben szerzett tapasztalataimmal és a már meglévő ügyfelek további bővítésével a Focus Consulting összes szolgáltatására vonatkozóan (Munkaerő Közvetítés, kölcsönzés, RPO, SSC-k felépítése)
Szemléletem alapja, hogy ügyfeleim cégére sajátomként tekintek, és minden esetben egyedileg, cégre szabottan keresem meg az adott ügyfél számára a legjobb megoldást. Hiszem, és a tapasztalatom is azt mutatja, hogy a hatékony együttműködés alapja a transzparencia, a nyílt, őszinte kommunikáció, a célok, eredmények iránti kölcsönös elkötelezettség, valamint az, hogy a problémákra megoldandó feladatként tekintsünk. Egy ügyfelem egy cikkben így nyilatkozott a közös munkáról: „Mindig úgy dolgozunk együtt, mintha egy cég lennénk. Együtt, egy célért”
20
HR területen szerzett tapasztalat
10000
sikeres projekt
350000
interjú/év
100
ügyféllel hosszútávú együttműködés